Welkom bij

FG Restaurant

Fanatiek Genieten

Tot in onze diepste vezels willen wij onze gasten verwennen. Alleen het allerbeste is goed genoeg. Alles moet kloppen, zowel op het bord als in het glas. Zowel de sfeer als de service. Zowel de akoestiek als het zitcomfort - alles!

FG Restaurant (2 Michelinsterren) telt 54 uiterst comfortabele draaistoelen en een ultraluxe bar met 8 zitplaatsen. Aan die ultraluxe bar eet je Kobe beef ofwel Wagyu A5 uit het vuistje, een lik vrijwel ongezouten kaviaar van de witte Siberische steur. Aan deze bar drink je een millésimé blanc de blancs of een huisgemaakte cocktail op basis van eigengestookte gin.

 

De wijnkaart van FG Restaurant, meervoudig bekroond met Best of Award of Excellence van Wine Spectator, beslaat maar liefst 1.125 referenties.

Een eyecatcher in FG Restaurant is de western oak lattenverlichting. De wastafel in het toilet is een spa heaven, de private dining room is een omgekeerde tuin, een oase van rust.

 

Als enig restaurant in Nederland beschikken we over een eigen smaaklaboratorium. We zijn onder meer de bedenker van wine pairings door middel van QR-codes. 

Onze innovaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Volgens de jury van de Rotterdam Marketing Award, die we in 2017 uitgereikt kregen van burgemeester Aboutaleb, wordt FG beschouwd als aanvoerder van een nieuwe stroming experimenterende chefs die Rotterdam als food walhalla internationaal op de kaart hebben gezet. FG Restaurant is daarnaast partner van Foodlab Leiden, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Leiden en de Hogeschool Leiden. 

 

FG Restaurant heeft ModBar de meest geavanceerde espressomachine ter wereld in huis: alle belangrijke hardware is opgeborgen onder de bar. Deze machine kan water uit alle delen van de wereld simuleren, de smaak van water welteverstaan. FG Restaurant blinkt verder uit in zijn patisserie in het algemeen en in zijn bonbons in het bijzonder.

 

Aan kledingvoorschriften hebben wij maling. Je bent in FG Restaurant op naaldhakken net zo welkom als op sneakers. De ultieme eetbeleving is namelijk niet gekoppeld aan een dresscode.

 

Fanatiek Genieten ofwel Fabulous Gastronomy, daar staat FG Restaurant voor.

Restaurant
37
Rotterdam
425 0520
fgrestaurant.nl
FG
Katshoek
3032AE
+31 10
info@