François Geurds

Amper uit de luiers stond François Geurds al te roeren in de pannen van zijn Arubaanse moeder. Al vroeg was duidelijk van wie hij zijn genen heeft geërfd: Ivy Geurds. Tot op de dag van vandaag geldt zij als zijn grootste inspiratiebron.

 

Terwijl zijn leeftijdsgenoten op straat voetbalden, hielp hij mee in de restaurants rondom zijn ouderlijk huis in Brabant. Kort daarna ging hij in de leer bij de beste chefs ter wereld, van Italië tot USA. Op een dag zou hij zijn eigen restaurant beginnen, dat wist hij al als puber.

 

Als chef onder Cees Helder in Parkheuvel kwam hij tot volle wasdom. Het moment dat François Geurds koos voor een nieuw avontuur viel samen met de hoogst haalbare status in de gastronomie. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis werd een restaurant bekroond met een derde Michelinster.

 

Vervolgens stond François Geurds aan de basis van een nog groter succes: The Fat Duck in het Britse Bray waar hij destijds werkzaam was als souschef werd uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. 

 

In februari 2009 streek hij in Rotterdam neer met zijn eigen restaurant: FG Restaurant. Geurds’ gedurfde vondsten en tongstrelende combinaties bleven niet lang onopgemerkt. Binnen negen maanden kwam de eerste Michelinster, in 2013 volgde de tweede. Hij slaagde tussentijds met vlag en wimpel voor de Meesterproef en behoort sindsdien tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. 

 

In het voorjaar van 2014 opende hij in de Rotterdamse Hofbogen het eigenzinnige FG Food Labs en het gelijknamige smaaklaboratorium. Als enige chef in Nederland experimenteert hij vanuit een eigen lab. In hetzelfde jaar nog waardeerde Michelin FG Food Labs met een Michelinster. François Geurds ontving in 2017 uit handen van burgemeester Aboutaleb de prestigieuze Rotterdam Marketing Award omdat hij deze stad internationaal op de culinaire kaart heeft weten te zetten.

 

In 2019 werd hij in Duitsland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. In hetzelfde jaar werd hij door de gevolmachtigde minister benoemd tot Embahador Cultural van Aruba. 

Restaurant
37
Rotterdam
425 0520
fgrestaurant.nl
FG
Katshoek
3032AE
+31 10
info@